گرفتار شدن خودرو به همراه ۴ سرنشین داخل سیلاب در حاشیه شهر مشهد (۲۰ اردیبهشت) قطع برق محله سیدی مشهد با سقوط داربست روی شبکه ۲۰ هزار ولتی| نقص برطرف شد کلات با ۵۷ میلی متر بارندگی رکورددار بارش در خراسان رضوی شد کودک ۱۰ ساله چطور قاتل شد؟ | چرا کودکان نباید فیلم ترسناک تماشا کنند؟ اعترافات تکان دهنده دختر ۱۰ ساله تهرانی درباره قتل دوستش| آدمکشی را ار فیلم‌های ترسناک یاد گرفتم بارندگی و سیلاب موجب انسداد موقت محور‌های مواصلاتی خراسان رضوی شد(۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) گروگانگیری یک زن و دخترش مقابل مجتمع پالادیوم+تصاویر راه ارتباطی ۲۰ روستای کلات خراسان رضوی بر اثر سیل قطع شد ۳۶ مصدوم در تصادف زنجیره‌ای در جاده نیشابور (۲۰ اردیبهشت) مسدود شدن ۶ جاده در خراسان رضوی بر اثر ریزش کوه و سیلاب هدیه روز دختر چی بخریم؟ دستگیری ۱۴ سرشبکه یک شرکت هرمی در مشهد عوامل ابتلا به حساسیت فصلی چیست؟ | راه‌هایی برای کاهش علائم آلرژی صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای خراسان رضوی و ۵ استان دیگر (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قتل زن جوان توسط برادرش در مشهد به خاطر حرف مردم + عکس هشدار جهادکشاورزی مشهد به کشاورزان، دامداران، مرغداران، زنبورداران و گلخانه‌داران آزمون شفاهی احراز صلاحیت اخذ پروانه تخصصی روان‌شناسان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه و جمعه ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در استان تا جمعه
سرخط خبرها

وقوع ۱۶۰۰ سیل در ۱۰ سال اخیر | بیش از ۴۵۰ شهر و ۸۶۵۰ روستای کشور در معرض خسارت سیل

  • کد خبر: ۱۹۶۲۵۱
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲
وقوع ۱۶۰۰ سیل در ۱۰ سال اخیر | بیش از ۴۵۰ شهر و ۸۶۵۰ روستای کشور در معرض خسارت سیل
بیش از ۴۵۰ شهر و ۸۶۵۰ روستای کشور در معرض خسارت سیل قرار دارند. بیش از ۱۰ میلیون هکتار حوزه بحرانی سیل در کشور وجود دارد و حدود ۱۷ میلیون هکتار نیز به لحاظ سیل خیزی شرایط متوسطی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان می‌گویند هزینه اجرای طرح‌های آبخیزداری، نسبت به هزینه خسارات تحمیل شده پس از سیل، بسیار اندک بوده و این هزینه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است.

بر اساس اعلام سازمان منابع طبیعی، اقدامات آبخیزداری، خسارت‌های سیل را بیش از ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه بیش از ۴۵۰ شهر و ۸ هزار و ۶۵۰ روستا درکشور در معرض خسارت سیل قرار دارند گفت: بیش از ۱۰ میلیون هکتار حوزه بحرانی سیل در کشور وجود دارد وحدود ۱۷ میلیون هکتار نیز به لحاظ سیل خیزی، شرایط متوسطی دارد.

وحید افزود: از حدود ۱۲۵ میلیون هکتار حوزه‌های آبخیز کشور، حدود ۳۲ تا ۳۳ میلیون هکتار، مدیریت آبخیزی انجام شده است و ۹۰ میلیون هکتار آن همچنان باقی مانده است.

پرهمت پژوهشگر حفاظت خاک و آبخیزداری می‌گوید: با روش‌های بیولوژیک، مکانیکی و بیومکانیک، می‌تواند، سیل و خسارت ناشی از آن کنترل کرد.

قرمزچشمه، مدیر هیدرولوژی پژوهشکده حفاطت خاک و آبخیزداری نیز از جمله راهکار‌های مدیریت سیل را احداث سازه‌های تور سنگی عنوان کرد و گفت: این سازه‌های نقش مهمی در مدیریت روان آب داشته و می‌تواند حجم زیادی از رسوبات را هنگام وقوع سیل حفظ کند.

فرامرز، معاون آبخیزداری استان تهران نیز در تشریح ویژگی آبخیزداری در حوزه شهری اظهار داشت: اگر سیلی به حجم ۱ میلیون متر مکعب با دی بی ۵۰ متر مکعب برثانیه بخواهد از حوض تخلیه شود، با عملیات آبخیزداری اگر قرار باشد یک ساعت طول بکشد تا تخلیه شود با آبخیزداری زمان تخلیه به ۳ ساعت افزایش و دی بی به ۲۵ متر مکعب بر ثانیه کاهش خواهد یافت و شدت خسارات سیل را کاهش می‌دهد.

بررسی کارشناسان نشان می‌دهد: در مناطقی که طرح‌های آبخیزداری اجرا شده، علاوه بر تامین سفره‌های زیر زمینی، خسارت ناشی از سیل به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

بر اساس آمار، طرح‌های آبخیزداری اجرا شده در مناطق سیل خیز کشورعلاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره آب، ۷۰ تا ۸۰ درصد وقوع سیل و خسارت آن را کاهش داده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->